Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een holistische en natuurlijke geneeswijze. Een voetreflexoloog gaat er van uit dat de voet is verdeeld in diverse reflexzones. Deze zones corresponderen met organen en weefsels in het lichaam. Door de reflexzones te manipuleren wordt doorbloeding en energiehuishouding geoptimaliseerd. En hiermee wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Deze manier van behandelen wordt al door de eeuwen heen gebruikt. Door met name Eunice Ingham is deze wijze van behandelen verder uitgewerkt. Zij was fysiotherapeut in de Verenigde Staten. 

Als VoetreflexPlus™ therapeut gebruik ik naast deze, westerse technieken, ook technieken uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (T.C.M.). Hiermee worden naast reflexzones ook ervaringspunten en het meridiaan systeem behandeld. Het meridiaan systeem met zijn meridiaan banen en acupunctuurpunten loopt door het hele lichaam.

Tijdens een behandeling kan ik ook gebruik maken van Moxa, een moxalamp, guasha en cupping.

Een behandeling is niet leeftijd gebonden. Hou er wel rekening mee dat mijn behandelkamer op de eerste verdieping ligt.

Een voetreflex behandeling is geen vervanging van reguliere gezondheidszorg. Ik stel ook geen diagnoses, daarvoor moet je bij een arts zijn.

Iedere behandeling is in ieder geval ontspannend.
Daarnaast kan een behandeling worden gegeven voor vele indicaties: problemen rond de spijsvertering, hormonen, hart en bloedvaten, luchtwegen, lymfesysteem, problemen rond spieren en / of gewrichten en de wervelkolom.

Ik heb mijzelf onder andere gespecialiseerd in behandelingen voor 'rouwverwerking' en 'de vrouw'. Bijzonder trots ben ik op de behandeling van klachten door littekenweefsel na een natuurlijke bevalling. Ik heb hier namelijk zelf een behandeling voor ontwikkeld.

Metamorfose behandeling

Met mijn beide voeten nog steeds op de grond, kan ik jou een energetische behandeling geven. Een behandeling van de aura of chakra's. Mijn meest favoriete is de 'metamorfose behandeling'. Dit is een behandeling die onder andere kan worden ingezet bij alle veranderingsprocessen, veranderingssituaties, traumaverwerking en huilbaby's.

Klachten door littekenweefsel na een natuurlijke bevalling

Een in Nederland unieke behandeling!
In het kader van mijn afstudeeropdracht tijdens de opleiding heb ik onderzoek gedaan naar deze klachten en de behandeling daarvan. Als VoetreflexPlus therapeut en ervaringsdeskundige kan ik jou bij klachten zeker ondersteunen. Wil je meer weten? Neem een kijkje op de pagina 'Blogs'.

Behandeling met moxa

Moxa is een medicinaal kruid, gemaakt van de bladeren van het kruid bijvoet (artemisia vulgaris). Moxibustie is de behandeling met Moxa, die wordt verwarmd. Met verschillende Moxa technieken wordt er warmte en/of voeding in het lichaam gebracht, net wat jij nodig hebt. Ook behandel ik littekens met Moxa. Mocht het nodig zijn, dan leer ik je om jezelf te behandelen en krijg je van mij Moxa mee naar huis.behandeling van klachten

Ik vraag je tevoren een vragenlijst in te vullen, zodat ik mij kan voorbereiden. Tijdens de eerste behandeling zal ik de voeten verder onderzoeken en je een ontspannende massage geven. De volgende behandelingen zijn gericht op jouw klachten.Rouwverwerking

Ieder mens krijgt in zijn of haar leven te maken met verlies. Er zijn veel soorten verlies: Verlies van een dierbare, verlies van lichaamsfuncties, een verhuizing, etc.
Wellicht kan jij bij dit verlies ondersteuning gebruiken?

De vrouw

Een vrouw krijgt in haar leven te maken met menstruatie, een zwangerschap of juist fertiliteit, geboorte van een kind en de overgang. In een dergelijke periode kan je te maken krijgen met klachten. Vaak denken we dat klachten 'erbij horen'. Niets is minder waar. Een VoetreflexPlus behandeling kan jou bij klachten ondersteunen.

Chinflex Totaal massage

Een behandeling met oude Chinese voetreflex technieken. Op de onderbenen en voeten worden ervaringspunten, meridianen en acupunctuurpunten behandeld. Zo wordt je hele lichaam onder handen genomen.

Traditional Chinese Medicine

Basisprincipes T.C.M

T.C.M. is gebaseerd op 3 filosofische stromingen:
* het Taoïsme
* Confucianisme
* Boeddhisme
De T.C.M. is er in eerste instantie op gericht om mensen gezond te houden. Door dagelijks aan je gezondheid te werken, door onder andere voeding en beweging, voorkom je dat je ziek wordt.
- Voorkomen is beter dan genezen
- Lichaam, ziel en geest worden als eenheid gezien

Qi

Uit het Tao (oneindige) ontstaan Qi. Uit Qi ontstaat Yin en Yang.
Qi is een energie, op fysiek en spiritueel niveau. Qi verandert al naar gelang de plaats en de functie die het heeft. Er zijn dus verschillende soorten Qi, in diverse substanties. De kwaliteit van de lucht en de kwaliteit van de voeding die je tot je neemt, bepalen de kwaliteit van Qi. Alle soorten Qi stromen door de meridianen om zo het lichaam van het juiste Qi te voorzien.

Yin en Yang

Je kent vast de cirkel met zwart en witte vormen.

Yin en Yang is een vergelijkingsmodel. Je kan niet zomaar zeggen dat bv water Yin is, het ligt er aan waar je het mee vergelijkt. Yin en Yang horen bij elkaar, zijn elkaars tegenpolen, beïnvloeden elkaar en gaan in elkaar over. Dit gebeurt continue in het hele universum. Een teveel aan Yin of Yang in je lichaam geeft klachten. Er zijn Yin organen, die stoffen opslaan en er zijn Yang organen, die zorgen voor transport. Ook je lichaam en je geest werken optimaal als Yin en Yang in balans zijn.

Vijf elementen

Vuur - Aarde - Metaal - Water - Hout

De theorie van Yin en Yang en de vijf elementen vormen de basis van de T.C.M. De elementen hebben contact met elkaar, beïnvloeden elkaar en de onderlinge relaties veranderen constant. Een vijf elementen model, waarin de elementen in een vaste volgorde staan, geeft inzicht in de samenhang en interacties tussen o.a. organen, weefsels, zintuigen, smaken, seizoenen, emoties, etc.
Een verstoring binnen deze elementenleer heeft effect binnen de cyclus van elementen.

© 2022 All Rights Reserved.